Świąteczny Event dla firmy Brown Forman – Marka Finlandia
Jak zorganizować świąteczną kolację, która będzie jedyna w swoim rodzaju?
Klient zwrócił się do nas z prośbą o zorganizowanie świątecznej kolacji. Gośćmi, którzy mieli się na niej zjawić, byli dziennikarze, blogerzy i influencerzy. Co to dla nas oznaczało? To nie mogła być standardowa kolacja w zwykłej, świątecznej oprawie. To musiało być coś, co jeszcze bardziej przyciągnie zaproszone osoby i nie pozwoli im zrezygnować z eventu!
Cały koncept wydarzenia opierał się o świat marki Finlandia. Dlatego zaproponowaliśmy świąteczną, fińską kolację, którą…. Goście przygotują sobie sami. Oczywiście pod okiem doświadczonego kucharza!
Tak, zorganizowaliśmy świąteczną kolację w formie warsztatów kulinarnych! Każdy z gości odnalazł się w nowej roli i czerpał niesamowitą frajdę z robienia świątecznych dań w nowoczesnej formie. Goście przygotowali takie pyszności jak śledź z pudrem z pumpernikla na czarnym musie jabłkowym. Całość została podana w niebanalny, fine diningowy sposób.
Ale najlepsze miało dopiero nadejść…
Każdy z gości mógł przygotować własny alkohol pod okiem jednego z najlepszych miksologów Świata – Pekka Pellinen. Jak będzie pachniał i smakował jego alkohol? Każdy gość miał wybór! Po zrobieniu swojego autorskiego alkoholu, gość nadawał mu swoją unikatową nazwę (oczywiście z udziałem języka fińskiego!).
Po całym evencie goście otrzymali przepisy oraz zdjęcia dań, które przygotowywali podczas tego wieczoru, a także wytworzony przez nich alkohol.
Cały fińsko-świąteczny wystrój dopełniał długi, drewniany stół i żywy mech, dzięki którym goście mogli dobrze poczuć fińskie klimaty i jeszcze lepiej przenieść się do świata marki.